Urađena dezinfekcija stambenih zgrada


KOTOR VAROŠ, 27. OKTOBRA – Na području opštine Kotor Varoš urađena je dezinfekcija ulaza i stubišta u stambenim zgradama u naselju Bregovi, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Radi sprečavanja nekontrolisanog širenja zaraze virusom korona, a u skladu sa uputama epidemioloških službi o pridržavanju higijenskih mjera, urađena je dezinfekcija stambenih zgrada i to svih zajedničkih prostora: stubišta, rukohvata i ulaznih vrata“, poručili su iz Teritorijalne vatrogasne jedinice, čiji su radnici vršili dezinfekciju.

IMG-1b08060569a4201c60f74aa016a0d00b-V

Dezinfekcija se odnosi na posebne mjere preduzete za kontrolu, deaktivaciju ili ubijanje zaraznih uzročnika. Tretiranje površina u zgradama dezinfekcionim sredstvima predstavlja neophodnu zaštitnu mjeru u sprečavanju širenja virusa kako bi se mikroorganizmi uklonili, onesposobili ili uništili u toj mjeri da nisu sposobni da izazovu infekciju.

Dezinfekcija se vrši na osnovu mjera Opštinskog štaba za vanredne situacije za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u vezi sa pojavom virusa korona.

IMG-f704f594e9888f10b85efc39c2708f20-V


Hit Counter provided by technology news