Usvojen Nacrt rebalansa budžeta od 11.100.000 KM


KOTOR VAROŠ, 28. NOVEMBRA – Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu 11.100.000 KM, što je povećanje za 2.500.000 KM u odnosu prvobitni budžet.

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je rebalans budžeta predložen zbog namjenskih sredstava od kredita za izgradnju nove zgrade opštinske uprave.

Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika“, naveo je Sakan.

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili i Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 9,3 miliona KM, kao i odluku o njegovom izvršenju.

DSCN9519

Takođe, usvojena je odluka o novom kreditnom zaduženju u iznosu od 2 miliona KM, a sredstva će biti utrošena za završetak izgradnje zgrade opštinske uprave i za vanjsko uređenje sa pratećom infrastrukturom, kao i za modernizaciju lokalnih puteva.

U skladu sa Zakonom o protivpožarnoj zaštiti Republike Srpske donijeta je odluka o osnivanju Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice umjesto dosadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Skupština je ovlastila načelnika da zajedno sa saradnicima učestvuje u izradi Akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena.

Po novoj skupštinskoj Odluci radno vrijeme nedjeljom za pravna lica i preduzetnike koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost je do 14.00 časova, dok je novo produženo radno vrijeme Dječijeg vrtića “Larisa Šugić” od 05.30 do 16.30 časova.

DSCN9520

Usvojen je izvještaj o poslovanju Komunalnog preduzeća /KP/ “Bobas” za prošlu godinu, uz napomenu direktora Slobodana Jurića da je ovo preduzeće prije dvije godine bilo blizu stečajnog postupka, a danas posluje stabilno uz potraživanja blizu 500.000 KM.

Odbornici su usvojili odluku o izmjeni i dopuni Regulacionog plana “Ripište – Bare”, te o prodaji pet parcela neposrednom pogodbom.

Usvojene su informacije o odvozu smeća, snabdijevanju pitkom vodom i prevozu putnika za prošlu godinu, kao i o ostvarenim investicijama u privrednom i javnom sektoru opštine Kotor Varoš.


Hit Counter provided by technology news