Formirana nova skupštinska većina

Formirana nova skupštinska većina


KOTOR-VAROŠ, 4. NOVEMBRA – Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kotor-Varoš formirana je nova skupštinska većina, koju čine odbornici SDS-a i PDP-a.

Dužnosti su razriješeni svi kadrovi SNSD-a u lokalnoj upravi, čiji su odbornici, zajedno sa SDS-om i dva nezavisna odbornika činili prethodnu skupštinsku većinu.

Kadrovi PDP-a u novoformiranoj skupštini zauzeli su pozicije na kojima su se do sada nalazili kadrovi SNSD-a, a to su mjesta načelnika Odjeljenja za finansije i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, kao i pojedina mjesta direktora u ustanovama kojima je osnivač opština.

Jedna od tačaka dnevnog reda današnjeg zasjedanja bila je pokretanje postupka za izglasavanje referenduma o opozivu načelnika opštine, kao i razrješenje dosadašnjeg predsjednika i sekretara opštinskog parlamenta, ali je sjednica prekinuta i biće nastavljena u četvrtak u 10.00 časova.

Odbornici su jednoglasno usvojili program zimskog održavanja puteva na području opštine Kotor-Varoš za sezonu 2014/15. godinu, a na narednom zasjedanju biće raspravljano o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu za 2014. godinu, kao i o realizaciji projekta “Reciklažno dvorište”.