Juić trijumfovao na Svetosavskom turniru


KOTOR VAROŠ, 3. FEBRUARA – Banjalučki šahista Ranko Juić pobjednik je 27. Svetosavskog turnira “Maslovare 2020” na kojem je učestvovalo 37 takmičara iz Kotor Varoša, Banjaluke, Šipova, Dervente, Kneževa i Čelinca.

Juić je osvojio prvo mjesto sa 8 poena nakon devet odigranih kola.

Raduje me pobjeda u vrlo jakoj konkurenciji na ovom svetosavskom turniru, jer je riječ o takmičenju koje ima dugogodišnju tradiciju, a ove godine je obilježena i stogodišnjica postojanja Osnovne škole“, rekao je Juić.

Pobjednik Ranko Juić

Drugo mjesto sa istim brojem bodova (8) zauzeo je mladi kotorvaroški šahista Dragan Stanković, dok je treće mjesto pripalo Zoranu Đuriću iz Kneževa sa 7 bodova.

Najbolji domaći takmičar je Zoran Petrušić, a nagrađeni su i najuspješniji takmičar iz Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Novo Borić i jedina djevojka na turniru Bojana Bojanić iz Dervente.

Svetosavski turnir 5

Šahistima je dobrodošlicu poželjela direktorica Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Brana Vučenović, a turnir je zatvorio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Turnir, koji je održan u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama, organizovali su Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Maslovare i Mjesna zajednica Maslovare, uz podršku opštine Kotor Varoš.

Nagrade najboljima uručio je član Organizacionog odbora turnira Miladin Jovanović.


Hit Counter provided by technology news