Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!


KOTOR VAROŠ, 22. AVGUSTA – Agencija za bejbjednost saobraćaja Republike Srpske poziva sve jedinice lokalne samouprave da se u skladu sa mogućnostima uključe u provođenje preventivne aktivnosti pod nazivom „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“, koja ima za cilj povećanje bezbjednosti u saobraćaju.

Bezbjednost djece u saobraćaju zavisi od odgovornosti svih odraslih, bilo da su u pitanju vozači, roditelji, vaspitači, učitelji i drugi. Vozači nisu samo dužni povećati oprez u blizini škola, vrtića, parkova, igrališta, voziti propisanom brzinom, već pratiti i pretpostaviti dječije postupke.

20180824_103930-COLLAGE

Uloga lokalnih zajednica na rješavanju problema bezbjednosti saobraćaja je vrlo važna. Treba naglasiti da se dvije trećine škola nalazi u zoni ulica u naselju, lokalnih i nekategorisanih puteva, kojima upravljaju jedinice lokalne samouprave.

Aktivnost će se provoditi u periodu od početka nove školske godine pa do kraja septembra, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvom prosvjete i kulture RS i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.