Обиљежен Свјетски дан давалаца крви


КОТОР ВАРОШ, 13. ЈУНИ – Општинска организација Црвеног крста Котор Варош је у кампу у Товладићу организовала дружење поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви.
Поред редовних давалаца течности која живот значитрадиционалном обиљежавању сусрета давалаца крви присуствовали су гости из Прњавора и представници предузећа који несебично помажу рад општинске организације Црвеног крста.
Циљ обиљежавања овог дана је подизање свијести о потреби за сигурном крвљу широм свијета и охрабривање појединаца да редовно дају крв како би ова драгоцјена течност била доступна свима у случају потребе.
Предсједник ОО ЦК Котор Варош Војсилав Главаш је истакао да се у прошлој години на три редовне акције одазвало 456 добровољних давалаца крви, а драгоцјену течност даривало је 341.
У првој овогодишњој акцији која је организована 7. марта прикупили смо 123 дозе драгоцјене течности, а очекујемо да ћемо надмашити тај број у сљедећој акцији која је на распореду 3. јула“, истакао је Главаш.
Захваљујући преданом раду на развоју добровољног давалаштва крви у Котор Варошу становници ове општине су увијек у прилици да добију крв на вријеме када су у питању хитне интервенције.
Редован учесник акција добровољног давања крви Перо Кнежевић је преко педесет пута даровао драгоцјену течност, а са нестрпљењем ишчекује сљедећу акцију.
Осим што помажемо особама којима крв значи живот, овај хумани чин позитивно утиче и на наше здравље. Апеловао бих на младе да се укључе у овакве акције“, рекао је Кнежевић.
Предсједник Комисије за анимирање доброволјних давалаца крви Црвеног крста Котор ВарошМладен Петрушић је уручио захвалнице локалним донаторима који помажу рад ове организације.