Премијера „Успаване љепотице“ у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 26. МАЈА – У которварошкој кино-сали синоћ је у извођењу Аматерског драмског позоришта „Јован Стерија Поповић“ премијерно изведена дјечија представа „Успавана љепотица“.
Predstava 1

То је маштовита прича о принцези на коју вјештица баца клетву да ће се на шеснаести рођендан убости на вретено и вјечно заспати, што се и обистини. Преокрет настаје доласком принца, чија искрена љубав и пољубац буде принцезу. За њом се буди читаво краљевство у коме поново влада радост на двору.
Редитељ представе Велида Поповић је истакла да су млади глумци овај позоришни комад припремали годину дана и да је радује присуство великог броја малишана у публици.
Ова дјечија представа је рађена по једној од најљепших бајки Шарла Пероа и намјера нам је да је до краја ове године изведемо и у сусједним градовима“, рекла је Поповићева.
Ђурђина Гаврић у улози принцезе и Данијел Пешевић у улози принца су показали велики таленат, одлично одглумивши додијељене улоге на радост бројне публике.
Представу „Успавана љепотица“ је организовао Дом културе Мирослав Миро Пејовић у сарадњи са Центром са културу, спорт и информисање Котор Варош.