Premijera „Uspavane ljepotice“ u Kotor Varošu


KOTOR VAROŠ, 26. MAJA – U kotorvaroškoj kino-sali sinoć je u izvođenju Amaterskog dramskog pozorišta „Jovan Sterija Popović“ premijerno izvedena dječija predstava „Uspavana ljepotica“.
Predstava 1

To je maštovita priča o princezi na koju vještica baca kletvu da će se na šesnaesti rođendan ubosti na vreteno i vječno zaspati, što se i obistini. Preokret nastaje dolaskom princa, čija iskrena ljubav i poljubac bude princezu. Za njom se budi čitavo kraljevstvo u kome ponovo vlada radost na dvoru.
Reditelj predstave Velida Popović je istakla da su mladi glumci ovaj pozorišni komad pripremali godinu dana i da je raduje prisustvo velikog broja mališana u publici.
Ova dječija predstava je rađena po jednoj od najljepših bajki Šarla Peroa i namjera nam je da je do kraja ove godine izvedemo i u susjednim gradovima“, rekla je Popovićeva.
Đurđina Gavrić u ulozi princeze i Danijel Pešević u ulozi princa su pokazali veliki talenat, odlično odglumivši dodijeljene uloge na radost brojne publike.
Predstavu „Uspavana ljepotica“ je organizovao Dom kulture Miroslav Miro Pejović u saradnji sa Centrom sa kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš.


Hit Counter provided by technology news