Издато преко 2.000 рјешења за борачки додатак


КОТОР ВАРОШ, 1. ФЕБРУАРА – Захваљујући максималном ангажману и уложеном труду свих запослених на обради захтјева за остваривање права на мјесечни борачки додатак у периоду од 11. септембра до 31. јануара у Одјељењу за општу управу је издато више од 2.000 рјешења.

Захтјеве смо рјешавали како су и предавани и како који захтјев се обради, исти се упути у надлежно министарство на исплату. Запослени у надлежном Одјељењу су уложили максималне напоре да се сви захтјеви обраде и од 15. фебруара сви категорисани борци ће добијати мјесечни борачки додатак“, рекао је Обренко Пуцаревић, начелник Одјељења за општу управу.

Напоменуо је да нико није био оштећен, те да подносилац захтјева кад год добије рјешење – добиће све заостатке.

Тако да борце молимо за стрпљење и још једном им поручујемо да нико неће бити оштећен. Дакле, без обзира на то када добију рјешење, исплата ће ићи како је и прописано односно ако је захтјев поднесен у септембру право на мјесечни додатак тече од првог октобра“, нагласио је Пуцаревић.

Подсјетио је да на мјесечни борачки додатак имају право сви категорисани борци који имају најмање један мјесец учешћа у зони борбених дејстава, тако да сви они који не испуњавају овај услов не требају предавати захтјев како би се могло што брже рјешавати по приспјелим захтјевима.

Позивамо све демобилисане борце старије од 45 година, који до сада нису предали захтјев да дођу и предају исти, с обзиром на то да је било недоумица да ли они требају предавати захтјеве јер су до сада примали мјесечно новчано примање за социјално угрожене борце, који је новом уредбом Владе Републике Српске укинут“, закључио је Пуцаревић.