Formirane stručne komisije


Potpredsjednica Vlade Nada Tešanović i ministarka trgovine i turizma Maida Ibrišagić–Hrstić posjetili su opštinu Kotor Varoš i u razgovoru sa načelnikom ove lokalne zajednice informisali se o štetama nastalim nakon poplava. Konstatovano je da je sanacija klizišta i odrona na pojedinim putnim pravcima osnovni problem na području Kotor Varoša.

Načelnik Kotor Varoša Dalibor Vučanović je upoznao ministarke sa činjenicom da je preko 100 domaćinstava bilo poplavljeno, ali i da su već formirane stručne komisije koje obilaze ugrožena domaćinstva i oštećene objekte i rade procjenu nastale štete.
Ministarka trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić je pohvalila kotorvaroški krizni štab, ali i volontere sa područja ove opštine, koji su dali značajan doprinos u čišćenju stambenih objekata i iznošenju mulja i smeća iz ugroženih domaćinstava.
Pri tom je naglasila da je opština Kotor Varoš pokazala solidarnost sa ugroženijim opštinama u Republici Srpskoj, jer su višak pitke vode i hrane proslijedili u Šamac i Doboj.
Potpredsjednica Vlade RS Nada Tešanović je istakla da je opština Kotor Varoš izašla iz krize i da je za ovu opštinu izuzetno bitno što privredni subjekti nisu pretrpili oštećenja.


Hit Counter provided by technology news