Humanitarna pomoć iz Kranja

Humanitarna pomoć iz Kranja


KOTOR VAROŠ, 21. MAJA – Brojna udruženja i organizacije su se uključile u prikupljanju pomoći za domaćinstva ugrožena poplavama. Opština Kranj i Srpsko kulturno prosvjetno društvo “Sveti Sava” organizovali su akciju prikupljanja hrane, pitke vode, odijevnih predmeta i higijenskog materijala za najugroženije porodice u, njima bratskoj, opštini Kotor Varoš.

humanitarna pomoc1
humanitarna pomoc2
humanitarna pomoc
Solidarnost i humanost pokazali su građani Kranja, koji su potreseni slikama i prizorima na državnoj televiziji, odlučili organizovati akciju prikupljanja pomoći za porodice i domaćinstva ugrožena poplavama na području kotorvaroške opštine. Odziv je bio masovan, a pored stanovnika Kranja u ovoj humanoj akciji svoj doprinos su dali i opštinski Crveni krst i Srpska pravoslavna crkva.
Kako nam je rekao Radovan Kitić, prevoznik iz Kranja, akcija je počela u nedjelju u ranim jutarnjim časovima, a već popodne je kamion sa potreptšinama bio spreman za odlazak u Kotor Varoš.
I mi sami, stanovnici Kranja,smo iznenađeni da se u tako kratkom vremenskom roku skupio dovoljan broj namirnica i pitke vode za građane Kotor Varoša“, istakao je Kitić.
Opštine Kotor Varoš i Kranj imaju izuzetno dobre odnose, a ovakav vid pomoći u teškim trenucima predstavlja gest humanosti i saosjećanja sa braćom iz Republike Srpske.
Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su i bratske opštine iskazale razumijevanje za teško stanje u kojem se nalaze mnogobrojne porodice, jer je svaka pomoć dobro došla.
U narednih nekoliko dana humanitarna pomoć iz Kranja biće upućena i u opštine Doboj i Banjaluka u Republici Srpskoj, kao i u Obrenovac i Zemun u Srbiji.


Hit Counter provided by technology news