Rekonstrukcija kino sale ulazi u završnu fazu


Rekonstrukcija kino – sale se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i UNDP-a u BiH. Vrijednost ove investicije je 261.073,92 maraka. Iz budžeta opštine biće izdvojeno 149.803,92 maraka, dok će UNDP u ovom projektu učestvovati sa 111.270 maraka. Do sada je urađena rekonstrukcija postojećeg krova, napravljene su dvije svlačionice, osposobljene kancelarije za kulturno umjetnička društva, a u završnoj fazi biće postavljen pod i nove stolice.

kino sala 3
kino sala
kino sala1
kino sala2
kino sala4
Prva manifestacija koja će biti održana u novouređenoj zgradi kino sale biće svečana akademija povodom Dana opštine 24. aprila.

Kotorvarošani već duže vrijeme imaju problem sa adekvatnim prostorom u kojem bi nesmetano mogli gledati kino i pozorišne predstave, kao i druge manifestacije iz oblasti kulture, a prema riječima načelnika opštine Dalibora Vučanovića realizacijom ovog projekta taj problem će biti riješen.

Dio sredstava namijenjen je i za promociju sadržaja i uspostavljanje međuopštinske saradnje u oblasti kulture, kao i za podizanje institucionalnog kapaciteta Centra za kulturu, sport i informisanje.


Hit Counter provided by technology news