Besplatna kontrola krvnog pritiska i šećera

Besplatna kontrola krvnog pritiska i šećera


KOTOR VAROŠ, 20. SEPTEMBRA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš organizovala je danas je u okviru Nedjelje borbe protiv tuberkuloze besplatno mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i indeksa tjelesne mase, na koji se odazvalo 37 stanovnika, mahom starije životne dobi.

Osim pregleda, građani su dobili savjete volontera Crvenog krsta iz Tima za zdravstvene djelatnosti o zdravstvenim problemima koji ih trenutno tište.

Naši savjeti su bili usmjereni kako građani mogu smanjiti rizik od dijabetesa, a nekima je preporučeno da se odmah obrate svom porodičnom ljekaru zbog povišenog krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi“, poručili su iz Tima za zdravstvene djelatnosti.

Crveni krst 3

Volonteri kotorvaroškog Crvenog krsta su dijelili i promotivni materijal o radu i djelovanju Crvenog krsta, te prodavali markice.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš u kontinuitetu sprovodi ovu aktivnost radi podizanja nivoa svijesti građana o očuvanju zdravlja.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze obilježena je nizom aktivnosti koje su doprinijele podizanju svijesti stanovništva o značaju borbe protiv tuberkuloze, važnosti prevencije i pravovremenog liječenja“, rekla je sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Sanela Kučuk.

Crveni krst 4

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze i ostalih plućnih bolesti svrtsana je u kalendaru aktivnosti Crvenog krsta u jednu od najznačajnih i najstarijih kampanja ove organizacije.


Hit Counter provided by technology news