„Varoš fest“ otvoren predstavom „To ti je lajf“


KOTOR VAROŠ, 2. OKTOBAR – U okviru prvog Festivala omladinskih pozorišta „Varoš fest“ večeras se publici u kino sali predstavila Omladinska scena Teatra „Fedra“ iz Bugojna sa predstavom „To ti je lajf“.

DSCN3884

Predstava “To ti je lajf“ urađena je po tekstu savremene slovenačke dramaturginje Tine Kosi , a govori prvenstveno o problemima mladih i nedostatku komunikacije između djece i roditelja.
Adaptaciju i režiju za Omladinsku scenu Fedre uradila je profesorica Senada Milanović, a glumci u predstavi su bugojanski srednjoškolci.
Mladi glumci u predstavi na poseban način progovaraju o tinejdžerskim problemima, osjećanjima, njihovima željama i bolima, razmišljanjima, snalaženjima kao i samom uticaju na situaciju u kojoj se nalaze“, istakla je Milanovićeva.
Sa ovom predstavom mladi glumci Fedre su učestvovali na brojnim festivalima, a na „Urban festu“ u Nišu su dobili nagradu za najbolju epizodnu ulogu.
Ovo je peto izvođenje predstave „To ti je lajf“, a do kraja ove kalendarske godine bugojanski srednjoškolci će nastupiti u Šidu i Senti.
Kotorvaroška kino sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a za izvođenje predstave “To ti je lajf” mlade glumce publika je na kraju nagradila dugotrajnim aplauzom.
Festival omladinskih pozorišta „Varoš fest“ biće nastavljen sutra kada će dramski studio M.A.S.K.E iz Kostajnice nastupiti sa predstavom „Porodične priče“.