Volonteri uredili gradsko kupalište


U organizaciji Fondacije Mozaik i opštine Kotor Varoš završena je prva Faza čišćenja i uređenja gradskog kupališta Bjeline. U akciji su učestvovali volonteri sa područja opštine i članovi Omladinske banke, koji su u značajnoj mjeri preuredili najveće kotorvaroško kupalište.

Tokom majskih poplava nabujala Vrbanja je pričinila ogromnu štetu na gradskom kupalištu. Šetalište uz obalu je pretrpjelo ogromna oštećenja, odbojkaško igralište je nestalo, a klupe i stolovi predviđeni za odmor su u poptunosti uništeni. Zahvaljujući Fondaciji Mozaik i kotorvaroškim volonterima Bjeline polako dobijaju stari izgled, a izvjesno je da će narednog ljeta ponovo biti najveće okupljalište mladih.
Po riječima Suzane Stojanović, volontera Omladinske banke, klupe i stolovi su vraćeni u Funkciju, dotrajale daske na klupama su zamijenjene i oFarbane, pokupljeno je lišće i smeće, a grane i balvani koje je Vrbanja izbacila na površinu su sakupljeni na jednom mjestu.
Uz pomoć mehanizacije blato i smeće su uklonjeni sa pješačke staze, a u planu je da se renovira i odbojkaško igralište kada se steknu uslovi.
S obzirom da je odbojkaško igralište još uvijek pod vodom u narednoj Fazi uređenja Bjelina prioritet će biti renoviranje ovog sportskog terena”, rekla je Stojanovićeva.
Iako je ova sezona za kupače propala, ovakve akcije daju nadu da će tokom idućeg ljeta Bjeline ponovo biti najveće okupljalište Kotorvarošana, rekao nam je volonter Omladinske banke Sladan Tatar.
fondacija Mozaik je partner sa opštinom Kotor Varoš od 2010. godine u implementaciji programa Omladinske banke, a ta saradnja je proširena kroz realizaciju i zajedničko finansiranje projekta čišćenja i uređenja gradskog kupališta.