За љепши Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 21. АПРИЛА – „Уљепшајмо наш град, посадимо цвијеће и очистимо смеће“ назив је традиционалне манифестације коју сваке године организује општинска управа у оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош – 24. априла.

DSCN3286
DSCN3287
DSCN3288
DSCN3289
DSCN3290
У акцији сађења цвијећа на јавним површинама учествовали су чланови Еко опстанка и еколошке секције Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош.
Млади активисти Еко опстанка сваке године посаде 1500 комада садница на одређеним локацијама у граду. Руже, кадифе, ледењаци и остало прољећно цвијеће су уљепшали простор испред зграде општинске управе, спомен костурнице, споменика палим борцима, на острву испред аутобуског стајалишта и у двориштима Основне школе „Свети Сава“ и СШЦ „Никола Тесла“.
Предсједник скупштине Еко опстанка Драгица Петровић је нагласила да ове и сличне акције доприносе љепшем изгледу Котор Вароша, а на тај начин се анимира и остало становништво да уреди своја дворишта.
Захвални смо општинској управи која је обезбиједила значајну количину прољећних садница и тако дала огроман допринос овој традиционалној акцији“, истакла је Драгица Петровић.
Чланови еколошке секције ОШ „Свети Сава“ су нам рекли да ова акција има за циљ да пробуди свијест свих грађана у намјери да се будућим генерацијама остави љепши и чистији Котор Варош.