Za ljepši Kotor Varoš


KOTOR VAROŠ, 21. APRILA – „Uljepšajmo naš grad, posadimo cvijeće i očistimo smeće“ naziv je tradicionalne manifestacije koju svake godine organizuje opštinska uprava u okviru obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš – 24. aprila.

DSCN3286
DSCN3287
DSCN3288
DSCN3289
DSCN3290
U akciji sađenja cvijeća na javnim površinama učestvovali su članovi Eko opstanka i ekološke sekcije Osnovne škole „Sveti Sava“ Kotor Varoš.
Mladi aktivisti Eko opstanka svake godine posade 1500 komada sadnica na određenim lokacijama u gradu. Ruže, kadife, ledenjaci i ostalo proljećno cvijeće su uljepšali prostor ispred zgrade opštinske uprave, spomen kosturnice, spomenika palim borcima, na ostrvu ispred autobuskog stajališta i u dvorištima Osnovne škole „Sveti Sava“ i SŠC „Nikola Tesla“.
Predsjednik skupštine Eko opstanka Dragica Petrović je naglasila da ove i slične akcije doprinose ljepšem izgledu Kotor Varoša, a na taj način se animira i ostalo stanovništvo da uredi svoja dvorišta.
Zahvalni smo opštinskoj upravi koja je obezbijedila značajnu količinu proljećnih sadnica i tako dala ogroman doprinos ovoj tradicionalnoj akciji“, istakla je Dragica Petrović.
Članovi ekološke sekcije OŠ „Sveti Sava“ su nam rekli da ova akcija ima za cilj da probudi svijest svih građana u namjeri da se budućim generacijama ostavi ljepši i čistiji Kotor Varoš.