Izvedena vaspitno-edukativna predstava "Policajka Cicica"

Izvedena vaspitno-edukativna predstava “Policajka Cicica”


KOTOR VAROŠ, 11. MAJA – Na igralištu Radničkog univerziteta danas je za oko stotinu mališana iz Dječijeg vrtića “Larisa Šugić” uspješno realizovana vaspitno-edukativna pozorišna predstava “Policajka Cicica” autora Dragana Blažića.

Predstavu je organizovala Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa kabinetom Predsjednika Republike Srpske.

Predstava 2

Autor predstave Dragan Blažić je rekao da se u predstavi djeci saobraćaj i pravila u saobraćaju predstavljaju kroz interaktivnu komunikaciju sa glumicom, kroz pjesmu, zabavu i igru.

Na ovaj način djeca pamte osnovna pravila u saobraćaju, polako ih uvodimo u novo saobraćajno okruženje i spremamo za polazak u školu, gdje će nastaviti edukaciju. Scenografija sadrži saobraćajni poligon sa svim situacijama sa kojim djeca mogu da se susretnu u saobraćaju“, istakao je Blažić.

On je napomenuo i da je glumica obučena u policijsku uniformu, što mališanima razvija prijateljski pristup prema policijskim službenicima od malih nogu.

“Predstava je tako koncipirana da djeca aktivno učestvuju i zajedno sa glumicom rješavaju razne saobraćajne situacije, a na kraju predstave se takmiče u kvizu znanja u kome su svi pobjednici i zbog toga dobijaju adekvatne poklone, kao što su bojanke u znaku predstave, slikovnice i slično“, zaključio je Blažić.

IMG-dcb97d7fde0ed290c9db171d92bf412b-V

Edukacija u osnovnim školama realizuje se kroz predavanja o bezbjednom ponašanju djece kao pješaka i biciklista u saobraćaju, a u srednjim kroz predavanja o štetnom uticaju alkohola na vozače, drugim faktorima rizika koji doprinose saobraćajnim nezgodama, te kroz predavanja osoba koje su učestvovale u nezgodama i koji kao posljedicu imaju trajni invaliditet.


Hit Counter provided by technology news