Kotorvarošani trijumfovali na turniru prijateljstva


KOTOR VAROŠ, 25. SEPTEMBRA – Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su 5. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovali i veterani iz Srbije i Republike Srpske.

Kotorvarošani su u konkurenciji osam ekipa ostvarili maksimalan učinak od četiri pobjede i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto. U finalu su nadvisili ekipu Sokobanje rezultatom 2:0, dok su veterani iz Saničana u borbi za treće mjesto savladali Prijedorčane sa 4:1.

Pobjednička ekipa

Peto mjesto je pripalo drugoj ekipi fudbalskih veterana iz Kotor Varoša, šestoplasirani su igrači iz Đurđeva /Srbija/, Apatin je zauzeo sedmo mjesto, dok su “Sašini prijatelji” okončali turnir kao osmoplasirani.

Član pobjedničke ekipe Zoran Stolić je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.

U izuzetno jakoj konkurenciji smo odbranili titulu, ali najbitnije je da njegujemo tradiciju i širimo prijateljstva sa našom braćom iz Srbije i ekipama iz okruženja“, poručio je Stolić.

Prvo mjesto Kotor Varoš

Iako su na kraju osvojili drugo mjesto, što je i najmanje bitno u cijeloj ovoj priči, veterani iz Sokobanje sa neskrivenim emocijama govore o gostoprimstvu Kotorvarošana.

Uvijek se fantastično osjećamo u našem bratskom Kotor Varošu, nosimo lijepe uspomene, jer se domaćini u organizacionom smkislu potrude da sve bude dovedeno do savršenstva. Čestitam im i na odbranjenoj tituli, ali mi smo opravdali naša očekivanja, kako na terenu tako i u trećem poluvremenu“, rekao je „alfa i omega“ Sokobanjaca Goran Frankulović.

Drugo mjesto Sokobanja

Apatinci i ovaj put nose lijepe uspomene sa tradicionalnog turnira.

Ovo mogu samo Kotorvarošani, da nas dočekaju kao braću i da postave nove standarde u pogledu organizacije, a naše je zadovoljstvo što smo dio ovog vrhunskog događaja“, naglasio je Slavko Jerković iz Apatina.

Sašini prijatelji i radne kolege su u značajnoj mjeri podržali turnir i napravili su atmosferu za pamćenje tokom „trećeg poluvremena“.

Biti učesnik jednog ovakvog prestižnog turnira, čija organizacija je dovedena do perfekcije, je velika čast i zadovoljstvo. Mi ćemo u čast našeg prijatelja Saše Petrovića igrati svake godine i družiti se sa divnim ljudima koje smo upoznali na prethodna tri izdanja“, poručio je Dragoslav Stjepanović.

Osmo mjesto

Prvi put su na turniru učestvovali veterani iz Đurđeva, koji će, kako kažu, obavezno doći i naredne godine.

Ovakva vrhunska organizacija i gostoprimstvo se samo mogu doživjeti u Kotor Varošu, jer su domaćini maksimalno posvećeni i angažovani da se svi mi osjećamo kao kod svoje kuće“, naglasio je predstavnik ekipe iz Đurđeva Mirko Trivunović.

Sudijski tandem Ličina – Škrbić je odlično obavio posao, a kako sami kažu, odavno se nisu prijatnije osjećali.

Sudijski tandem

Svojim prisustvom turnir je uveličao i predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić, veliki prijatelj kotorvaroških veterana, sa kojima zajednički radi na promociji borbe protiv rasizma i diskriminacije na fudbalskim terenima.

Učesnici turnira su posjetili i imanje čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković, koja je i ovaj put svojim proizvodima obradovala goste.

Zahvaljujući Slobodanu Petroviću uspostavila sam saradnju sa veteranima iz Sokobanje i Apatina, a sada i sa njihovim vršnjacima iz Đurđeva, znam koliko je truda potrebno da se sve organizuje na vrhunskom nivou i ja samo mogu reći da ću biti podrška našim veteranima u njihovom nastojanju da promovišu lokalnu zajednicu kroz sport i rekreaciju“, istakla je Markovićeva.

Posjeta Ljubici Marković

Pehare i diplome svim učesnicima turnira su uručili direktor banjalučke filijale “Grawe” osiguranja Goran Bunić, generalni direktor preduzeća “Euromont” Miomir Maglov i predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović.

Peti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu “Kotor Varoš 2022” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku preduzeća “Euromont” i istaknutog sportskog radnika iz Švajcarske Zorana Kovačića, nekadašnjeg fudbalera kotorvaroške “Mladosti”.

Posjeta spomen obilježju majoru Petroviću

REZULTATI
FINALE: KOTOR VAROŠ – SOKOBANjA 2:0
ZA 3. MJESTO: SANIČANI – PRIJEDOR 4:1
ZA 5. MJESTO: KOTOR VAROŠ 2 – ĐURĐEVO 0:0 /penalima 3:2/
ZA 7. MJESTO: APATIN – SAŠINI PRIJATELjI 1:1 /penalima 2:1/


Hit Counter provided by technology news