Kotorvarošani uživali u predstavi "Romeo i Julija"

Kotorvarošani uživali u predstavi “Romeo i Julija”


KOTOR VAROŠ, 21. APRILA – U okviru obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš – 24. aprila večeras je u kino sali održana premijera pozorišne predstave “Romeo i Julija” u izvođenju članova dramske sekcije Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Maslovara.

DSCN3296

Predstava je urađena u okviru školskog projekta u saradnji sa međunarodnom humanitarnom organizacijom Vorld vižn. 20-tak učenika od 6. do 9. razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš” je učestvovalo u realizaciji predstave, koja je pobudila veliko zanimanje.

Aleksandra Kragić, profesor razredne nastave i idejni tvorac ovog projekta, je istakla da su učenici predstavu pripremali dva mjeseca i da su pokazali veliki talenat.

Zahvaljujući Vorld vižnu dobili smo odgovarajuće kostime i scenografiju, a naš trud se isplatio i sa zadovoljstvom mogu reći da je premijera u potpunosti uspjela“, istakla je Kragićeva.

Govoreći o predstavi i liku Julije, mlada i darovita Andrea Jotanović, član dramske sekcije, rekla nam je da suština ove priče nije u glavnim junacima nego u ljubavi i mržnji.

Uloga je zahtijevna, neophodno je uskladiti emocije i istovremeno biti razigrana, ali sudeći po aplauzu mislim da sam opravdala očekivanja publike i svojih nastavnika“, naglasila je Jotanovićeva.

DSCN3294

Projekat je došao kao inicijativa savjeta učenika i predstavnika dramske sekcije, koji su željeli da približe savremene klasike literarne umjetnosti.

Vorld vižn je odlučio da podrži kreativnost učenika kroz ovu predstavu, a sve u okviru promocije kvalitativnih vannastavnih aktivnosti“, rekao je Dragan Jugović, predstavnik organizacije Vorld vižn.

Članovi dramske sekcije će predstavu “Romeo i Julija” izvesti i 30. aprila na otvaranju Ljetne škole u MZ Liplje. Aprilske svečanosti povodom 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš nastaviće se u četvrtak 23. aprila uličnim trkama učenika osnovnih škola i dječijom manifestacijom “Proljeće budi grad”, na kojoj će biti nagrađeni najbolji literarni i likovni stvaraoci iz kotorvaroških osnovnih škola.