Kotorvaroški folkloraši oduševili publiku nastupom u Ohridu


KOTOR VAROŠ, 22. JULA – Omladinci Folklornog ansambla /FA/ „Kotor Varoš“ su sinoć na Međunarodnom festivalu folklora „Kostoski“ u Ohridu odigrali krajiško kolo i za svoj nastup pobrali simpatije prisutne publike.

Ovo je prvo učešće mladih kotorvaroških folkloraša na međunarodnoj smotri folklora, gdje su predstavljali Republiku Srpsku zajedno sa Kulturno-umjetničkim društvom /KUD/ „Šarenica“ iz Prijedora.

Folklor Ohrid 1

Predsjednik FA „Kotor Varoš“ Sanela Popović rekla je da su na festivalu učestvovali KUD-ovi iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Bugarske i Makedonije.

Cilj ovog Međunarodnog festivala na kojem nastupaju folklorne grupe, horovi, orkestri i mažoretkinje je prikazati kulturu, muziku, nošnje, pjesme, kola i tradiciju različitih država širom Evrope, a mi nosimo lijepe utiske iz Ohrida, jer smo dostojno predstavili našu lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku“, istakla je Popovićeva i dodala da su domaćinima uručili prigodne poklone sa motivima Kotor Varoša.

Folklor Ohrid 5

Mladi kotorvaroški folkloraši su stekli i nova prijateljstva, a domaćini su ih upoznali sa ljepotama Ohrida i Ohridskog jezera.

FA „Kotor Varoš“ ove godine obilježava jubilej deset godina postojanja. Broji oko stotinu članova raspoređenih u četiri uzrasne grupe: mlađa i starija dječija grupa, omladinsci i rekreativci.


Hit Counter provided by technology news