Kotorvaroški fudbalski veterani prvi na turniru prijateljstva


KOTOR VAROŠ, 26. SEPTEMBRA – Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su 4. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovali i veterani iz Srbije i Republike Srpske.

Kotorvarošani su u konkurenciji pet ekipa ostvarili maksimalan učinak od četiri pobjede i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto je pripalo ekipi Apatina, treći su bili veterani Sokobanje, četvrti veterani Radnika iz Urija a peto mjesto je pripalo ekipi “Sašinih prijatelja”.

Kotor Varoš pobjednici

Član pobjedničke ekipe Dragiša Serdar je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.

U izuzetno jakoj konkurenciji smo odbranili titulu, ali najbitnije je da njegujemo tradiciju i širimo prijateljstva sa našom braćom iz Srbije i ekipama iz okruženja“, poručio je Serdar.

Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje i Apatina ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom niovu, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.

Pehar za prvo mjesto

Drugi put je na turniru učestvovala ekipa “Sašinih prijatelja”, nastupivši u majicama sa likom najmlađeg majora Vojske Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je preminuo prije tri godine.

Divni ljudi iz Kotor Varoša su pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu, prije svega u organizaciji, a onda i u gostoprimstvu“, poručili su radne kolege i Sašini prijatelji, koji su zajedno sa delegacijama ostalih ekipa učesnika položili cvijeće na spomen-obilježje.

Sve ekipe

Kotorvaroški fudbalski veterani su uručili zahvalnice pojedincima koji su pomogli organizaciju turnira, a načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je čestitao učesnicima Turnira prijateljstva na odličnoj igri i korektnom ponašanju.

Četvrti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu “Kotor Varoš 2021” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.