Miladinu Savanoviću novi mandat na čelu Boračke organizacije


KOTOR VAROŠ, 24. MAJA – Na danas održanoj redovnoj Izbornoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović dobio je povjerenje da i u naredne četiri godine vodi ovu organizaciju.

Savanović, koji je bio jedini kandidat za ovu funkciju, nakon izbora zahvalio se na ukazanom povjerenju i istakao da će nastojati da u narednom mandatu još uspješnije zastupa interese boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

On se zahvalio svim svojim saradnicima na pomoći kao i opštinskom rukovodstvu, za koje je rekao da je u prethodnom periodu imalo razumijevanja za potrebe boračke kategorije građana.

U prethodnom mandatu je isplaćeno je 280 novčanih pomoći za potrebe socijalno-ugroženih i porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih i teško bolesnih boraca sa područja opštine, kao i 14 koje je obezbijedila Boračka organizacija Republike Srpske“, naglasio je Savanović.

predsjednik Savanović i saradnici

U saradnji sa opštinom sanirano je spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Maslovarama, a izgrađena su spomen-obilježja u Obodniku, Ćorkovićima, Šipragama i Kruševu Brdu. Po završetku izgradnje crkvene sale i u mjesnoj zajednici Zabrđe je planirana izgradnja spomen-obilježja.

Osim pružene novčane pomoći našim borcima u kontinuitetu ćemo nastaviti da radimo na poboljšanju njihovog položaja u društvu“, poručio je Savanović i dodao da će opštinska Boračka organizacija nastaviti da njeguje tradiciju obilježavanja važnih datuma iz odbrambeno-otadžbinskog rata uz zahvalnost borcima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku.

Skupština 1

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan u svom obraćanju je rekao da sa opštinskom Boračkom organizacijom lokalna vlast ima veoma dobru saradnju, pružajući punu podršku radu i aktivnostima ove organizacije.

Opština Kotor Varoš na vrijeme isplaćuje iz budžeta sve obaveze prema Boračkoj organizaciji, a nastojimo da pomognemo i na druge načine. Na obostrano zadovoljstvo održavamo sastanke i dogovaramo zajedničko djelovanje“, istakao je Sakan i dodao da boračke kategorije nikada neće i ne smiju biti zaboravljene.

U Odbor porodica poginulih boraca izabrani su Momirka Bunić /predsjednik/, Mladen Jotanović, Miodrag Novaković, Sofija Čolić, Anđelko Kuzmić, Miroslav Kalamanda, Jerosava Gatić, Budimir Šarić i Miodrag Vasić, u Odbor ratnih vojnih invalida Nevenko Mijić /predsjednik/, Ilija Kurušić, Drago Vasiljević, Zoran Đurić, Svjetlimir Milić, Milorad Tičić, Radislav Božičković, Miodrag Vasić, Dalibor Kragić i Radovan Škorić, a za delegate u Skupštinu Boračke organizacije Republike Srpske izabrani su Miladin Savanović i Nevenko Mijić.

načelnik Zdenko Sakan

Članovi Predsjedništva u novom mandatu su: Nevenko Mijić /predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida/, Momirka Bunić /predsjednik Odbora porodica poginulih boraca/, Brane Dugonjić, Gojko Eskić, Slađan Pavlović, Jovan Trivunović, Miodrag Vasić, Filip Perišić, Stanko Tičić, Vojo Panić, Milivoje Todorović.