Nikada ne zaboraviti slavne pretke koji su se borili za slobodu


KOTOR VAROŠ, 9. MAJA – Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom predstavnici opštine Kotor Varoš i SUBNOR-a položili su danas vijence na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata, te poručili da nikada ne treba zaboraviti slavne pretke koji su se borili za slobodu.

Zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović rekao je da nikada ne bi trebalo zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu po svijetu, kao odlučni borci za slobodu.

Delegacija opštine

Njihova djela, kako je istakao, treba da budu trajna inspiracija sadašnjim i budućim generacijama mladih, kao svjedočanstvo nepokolebljivosti, hrabrosti i samopožrtvovanja i patriotske odanosti svojoj zemlji i svom narodu.

Predstavnik Opštinskog odbora SUBNOR-a Vojo Glavaš ukazao je na značaj obilježavanja Dana pobjede da bi se istina prenosila mlađim generacijama.

Obaveza čovječanstva, posebno u Evropi je da se poklonimo i odamo počast žrtvama koje ne smijemo zaboraviti“, rekao je Glavaš.

Delegacija SUBNOR-a

On kaže da je u Narodno-oslobodilačkom ratu učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu.


Hit Counter provided by technology news