Ogromno interesovanje plivača i sponzora za bogojavljensko plivanje


KOTOR VAROŠ, 12. JANUARA – U opštini Kotor Varoš na Bogojavljenje, 19. januara, sedmi put biće organizovano plivanje za Časni krst u rijeci Vrbanji.

Ideja o održavanju ove manifestacije, za koju vlada veliko interesovanje, potekla je od Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Organizator je dobio blagoslov crkvene opštine, a pokrovitelj ove manifestacije je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao da su građani ponosni na najposjećeniju manifestaciju u Kotor Varošu.

Prijave za ovu vitešku manifestaciju traju do srijede (18. januar), kada će svi prijavljeni takmičari morati da obave ljekarski pregled u Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” u periodu od 13.00 do 16.00 časova kod doktora Slađana Kalamande, a nakon mišljenja ljekara biće odlučeno da li mogu da plivaju.

Kao i prethodnih godina interesovanje je veliko, mnogo plivača koji su već učestvovali ponovo su izrazili želju da plivaju i budu dio viteškog takmičenja, a među njima su i neki od prethodnih pobjednika, zatim istaknuti sportisti naše opštine, ali nekolicina njih koji će prvi put plivati. U organizacionom smislu sve je spremno za manifestaciju koja okuplja najveći broj posjetilaca“, istakli su u Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš.

Pobjedniku će pripasti zlatni dukat koji poklanja Boris Novaković, ali i brojni drugi pokloni koje su obezbijedili ljudi dobre volje što svesrdno podržavaju ovu manifestaciju.

Izvršni direktor Zdravstveno-turističkog centra “Banja Kulaši” Dalibor Drinić je, oduševljen organizacijom ovog događaja u Kotor Varošu, odlučio pokloniti svim učesnicima plivanja za Časni krst vaučer sa korišćenjem termalnih voda i zajedničkom večerom.

Vaučer plivači mogu iskoristiti do 31. marta, a znajući da je ovo jedinstven događaj koji okuplja ogroman broj posjetilaca odlučio sam od sveg srca podržati ovu manifestaciju, jer smatram da plivače treba nagraditi za njihov angažman“, naglasio je Drinić.

Vaučer Banja Kulaši

Vlasnik preduzeća “Dermal” Radenko Bubić je obezbijedio kuvano vino za sve posjetioce, a pekarske proizvode će donirati pekare “Cezar”, “Obeliks” i “Tradicija”.

Nakon trke je obezbijeđen ručak za takmičare, svi učesnici će dobiti majicu kao uspomenu na ovaj događaj, prigodne poklone koje su obezbijedili brojni sponzori, Srpska pravoslavna crkva i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, a biće uručene i nagrade za najmlađeg i najstarijeg plivača.