Odigrana predstava "naša deca"

Odigrana predstava “naša deca”


KOTOR VAROŠ, 5. OKTOBRA – Članovi Dramskog studija “Daske” iz Laktaša odigrali su predstavu “Naša deca”, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Vladana Popovića, u okviru Prvog festivala omladinskih pozorišta koji se održava u Kotor Varošu.
Predstava, u kojoj se djeca bave problemima odraslih, oponašajući roditelje, sinoć je u kotorvaroškoj kino-sali ispraćena ovacijama publike.

Djeca, oponašajući starije, saopštavaju dvostruku istinu. Jednu, prema kojoj jasno uočavaju sve što se događa oko njih i da mogu naslutiti, proniknuti u suštinu gotovo svih zbivanja čiji su svjedoci, a drugu, da je ponašanje starijih često opterećeno nepotrebnim svađama, nesporazumima i protivrječnim postupcima, koji mogu izgledati smiješno“, rekao je režiser Vladan Popović.

Glavne karakteristike ove predstave su ujednačena gluma djece i starijih glumaca, sigurnost u izgovaranju svake riječi i učinjenom pokretu, pažljivo odabrani kostimi, prikladna scenografija, kao i veliki entuzijazam da se prikažu u što boljem svjetlu.

“Varoš fest” nastavlja se večeras predstavom “Zla žena”, u izvođenju domaćeg Amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović”.