Održana promocija rezultata Omladinske banke

Održana promocija rezultata Omladinske banke


KOTOR VAROŠ, 28. NOVEMBRA – U sali za sastanke opštine Kotor Varoš održana je promocija rezultata Omladinske banke Kotor Varoš i rezultata 2 mikrobiznisa i 11 projekta mladih koji su podržani u 2023. godini.

Ponosni smo na 12 godina partnerstva Opštine Kotor Varoš i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Kotor Varoš jer smo u periodu 2010-2023. godine podržali 6 mikrobiznisa ukupne vrijednosti 11.723 KM i 106 projekata ukupne vrijednosti 313.636 KM koje su realizovali 1380 mladih volontirajući i radeći 19871 sati da bi 26752 osobe imalo direktne koristi od realizovanih projekata“, istakao je direktor programa Omladinske banke Fondacije „Mozaik“ Željko Pauković.

2

U opštini Kotor Varoš ove su realizovani sljedeći projekti: Bolji Kotor Varoš, Razvoj rekreativnih aktivnosti na području opštine Kotor Varoš 2, Nabavka kanti za otpad, Sigurnija budućnost, Uredimo izletišta lauške rijeke, Podrška učenju u svim godišnjim dobima, Omladinska teretana, Edukacija djece o održavanju oralne higijene i prevenciji karijesa, Promocija i afirmacija kvalitetnog muzičkog sadržaja, Promocija turističke ponude opštine Kotor Varoš i Peta konvencija mladih.

U toku 2023. godine Srđan Maksimović i Miloš Čupić su pokrenuli dva mikrobiznisa.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je da se realizacijom ovih projekata nastavlja uspješna saradnja sa Omladinskom bankom.

Realizacijom pomenutih projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i da volonterskim angažovanjem pokažu da zaslužuju podršku. Raduje me njihova velika zainteresovanost i zato smo i ove godine izdvojili dodatna sredstva za projekte koji su realizovani“, rekao je Sakan.