Otvorena izložba dječijih radova


KOTOR VAROŠ, 27. MAJA – Izložba dječijih radova, nastalih u dvogodišnjoj školi crtanja i slikanja „Art Čupić“, otvorena je sinoć u galerijskom prostoru kino-sale u Kotor Varošu.

Polaznici ove škole, njih 21, predstavili su više od stotinu crteža i slika.

Na izložbi su zastupljene sve likovne tehnike, od crteža na papiru rađenih u tehnici olovka, ugljen, pastel, tuš, akvarel, pa do akrila na platnu.

Ova izložba ima za cilj da se sumiraju utisci, promovišu mladi talenti i da se podstakne širenje likovne umjetnosti u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je likovni umjetnik Goran Čupić, rukovodilac škole slikanja „Art Čupić“.

Izložba 2

Tokom rada u školi slikanja mališani su imali priliku da se upoznaju sa slikarskim tehnikama kao i sa radom sa kolaž papirom, grafikom, modelovanjem sa glinom, mozaikom i dekupaž tehnikom.

Po njegovim riječima glavni cilj „Škole crtanja i slikanja“ je da kroz kreativno ostvarivanje polaznici razviju maštu, vještinu imaginacije, ali i da ispolje svoj stvaralački duh.

Ova izložba je dokaz da su naši polaznici uspješno prošli kroz određene umjetničke tehnike, a nakon ljetnog školskog raspusta i male pauze nastavićemo sa radom“, naglasio je Čupić.

Izložba 5

Izložba dječijih radova će biti otvorena do 2. juna, svakim danom u periodu od 17.00 do 20.00 časova.