Otvorena izložba slika mladih kotorvaroških umjetnika


KOTOR VAROŠ, 14. SEPTEMBRA – U Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu večeras je povodom obilježavanja stogodišnjice ove ustanove otvorena izložba slika i crteža mladih umjetnika osnovnoškolskog uzrasta.

Bibliotekar i organizator izložbe Bojana Vasić rekla je da se odlučila na ovaj korak kako bi se mališanima sa područja opštine pružila prilika da pokažu svoj talenat.

Radovi su nastali u školi crtanja i slikanja “Art Čupić”, koju već godinama vodi likovni umjetnik Goran Čupić. Mi smo odlučili da radove najmlađih postavimo u naš izložbeni prostor, kako bi ih što više ljudi vidjelo i da to bude baš u mjesecu kada obilježavamo sto godina postojanja”, istakla je Vasićeva i dodala da svako od devet mališana izlagača ima svoj pano, na kojem su njegovi radovi.

Izložba 2

Nađa Vasić, učenik petog razreda i dobitnik dvije nagrade za najbolji likovni rad na temu “Proljeće u mom gradu”, naglasila je da u slobodno vrijeme često slika i da joj se pohađanje škole slikanja izuzetno dopada.

Vršilac dužnosti direktore kotorvaroške Narodne biblioteke Dragan Đekanović kaže da je večerašnja izložba prva u nizu manifestacija kojom su planirali obilježiti jubilej, čitav vijek postojanja ove ustanove.

Po riječima likovnog umjetnika Gorana Čupića školu slikanja pohađaju djeca od prvog do devetog razreda i odrasli raspoređeni u više grupa, a za pojedine učenike je ona odskočna daska za dalje školovanje iz oblasti likovne umjetnosti.