Pokazna vježba Kotorvaroškog Crvenog krsta


KOTOR VAROŠ, 13. SEPTEMBRA – U Kotor Varošu je održana akcija obilježavnja Svjetskog dana prve pomoći, koju su organizovali volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta. Ovom prilikom organizovana je pokazna vježba na u realističkoj situaciji koja zahtijeva brzu reakciju nakon saobraćajne nesreće.
S obzirom da je mlađa populacija kategorija koja najviše strada u saobraćajnim udesima bila je ovo prilika da se oni sami edukuju i pripreme za situacije spašavanja unesrećenih, rekao je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović.
Brborović je naglasio da učenjem i usvajanjem vještina prve pomoći svako se može pripremiti za situaciju u kojoj svojim znanjem i primjenom naučenog može spasiti nečiji život.
U organizaciji ove aktivnosti podršku mladim volonterima pružili su JU Dom zdravlja Kotor Varoš – služba Hitne medicinske pomoći i plicijska stanica Kotor Varoš.
Kapiten ekipe Prve pomoći Ana Kalamanda je istakla da ovakve akcije podižu svijest mladih ljudi u spašavanju života i ukazju na važnost osnovnih znanja u kriznim situacijama.
U opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Kotor Varoš su izrazili zadovoljstvo da je nakon međuopštinskog kampa mladih u Tovladiću povećan broj članova ekipe Prve pomoći, koji su svoje znanje demonstrirali u današnjoj pokaznoj vježbi.