Položeni vijenci na spomen-obilježja


KOTOR VAROŠ, 24. APRILA – U okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš položeni su vijenci na spomen-kosturnicu NOR-a i spomen – obilježje poginulim borcima u odbrambeno – otadžbinskom ratu.

DSCN4748

Nakon odavanja pošte poginulim bocima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Jovo Trnjak je istakao da je 24. april, kada je prije 71 godine oslobođen Kotor Varoš, jedan od najznačajnih datuma u kotorvaroškoj istoriji.

On je izrazio nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovao da državne institucije pomognu u rješavanju ovog problema.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović prisustvovao je polaganju vijenaca na spomen-kosturnicu palim borcima u Drugom svjetskom ratu, a položio je vijence i na spomen obilježje borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Naša je trajna obaveza da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama”, istakao je Vučanović.

Vijence na spomen obilježje palim borcima otadžbinskog rata položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske boračke organizacije.

DSCN4743

DSCN4747

DSCN4746


Hit Counter provided by technology news