Položeni vijeci na spomen-kosturnicu NOR-a


KOTOR VAROŠ, 24. APRILA – U okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš položeni su vijenci na spomen – kosturnicu NOR-a, spomen-bistu narodnog heroja Rade Ličine i spomen – obilježje poginulim borcima u odbrambeno – otadžbinskom ratu.

DSCN3309

Nakon odavanja pošte poginulim bocima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Jovo Trnjak je istakao da je 24. april, kada je prije 70 godina oslobođen Kotor Varoš, jedan od najznačajnih datuma u kotorvaroškoj istoriji.

Na području opštine Kotor Varoš živi šest boraca u poodmaklim godinama, dva borca nemaju nikakvih primanja, tako da svi oni žive u vrlo teškoj situaciji“, istakao je Trnjak.

On je izrazio nadu da će spomen kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovao na državne institucije da pomognu u rješavanju ovog problema.

Načelnik opštine Kotor Varoš je prisutvovao polaganju vijenaca na spomen kosturnicu palim borcima u drugom svjetskom ratu, a položio je vijence i na spomen obilježje borcima otadžbinskog rata.

Naša je trajna obaveza da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama“, istakao je Vučanović.

Vijence na spomen obilježje palim borcima otadžbinskog rata položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske boračke organizacije, kao i rodbina poginulih boraca.