Predstavom “Ko je ovdje idiot?” završen “Kvart 2016”


KOTOR VAROŠ, 14. JULA – Festival pozorišta “Kvart 2016” završen je komedijom “Ko je ovdje idiot?” u izvođenju beogradskih glumaca Milana Kalinića i Srđana Ivanovića.

DSC04508

U predstavi koja je odigrana sinoć na humorističan način je prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet odslikavanjem dobro znanih likova iz političkog života, kao i stavljanjem publike u ulogu ostalih aktera predstave.

Ivanović je napomenuo da je ova predstava na pozornici već punih 15 godina, ali njena tema ostaje i dalje veoma aktuelna, iako je riječ pozorišnom tekstu pisanom 1903. godine.

Tekst je napisan tako da izgleda kao da je pisan danas i da se apsolutno odnosi na balkansko podneblje, gde administracija ima svoju značajnu ulogu – kako onog sa druge strane šaltera uništiti sa raznim pitanjima i zahtevima“, rekao je Ivanović.

Kalinićeva glumačka karijera se skoro uvijek oslanjala na komediju, koja je veoma teška za igranje.

Komediju je teško igrati zato što imate jasan rezultat koji treba da dobijete, a to je smeh. Ako smeh izostane, znači da ste negde omanuli. Zato se mnogi glumci plaše komedije“, istakao je Kalinić.

Pozorišni festival “Kvart 2016” održan je u okviru “Kotorvaroškog kulturnog ljeta”, čiji je organizator Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš.