Predsjednik Udruženja „Četiri plus“ Miladin Gotovac posjetio opštinu Kotor Varoš


KOTOR VAROŠ, 16. NOVEMBRA – Predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Četiri plus“ Republike Srpske Miladin Gotovac posjetio je danas opštinu Kotor Varoš i sa načelnikom Zdenkom Sakanom razgovarao o statusu lokalnog Udruženja „Matica“ koje broji višečlane porodice sa četvoro i više djece.

Na sastanku je razgovarano o svim aktivnostima koje je kotorvaroško udruženje imalo u proteklom periodu, a koje su usmjerene na pomoć višečlanim porodicama.

Da je Kotor Varoš jedna od opština koja je ulagala u porodicu i koja može služiti kao primjer dobre saradnje, rada i pronatalitetne politike, potvrdio je Gotovac, naglasivši da Udruženje „Matica“ djeluje u okviru republičkog udruženja.

Sastanak 2

Gotovac je upoznao načelnika Sakana sa okvirnim prijedlogom „Zakona o majci“ koji treba da uđe u sve porodične domove širom Republike Srpske.

Iskreno se nadam da će u skorije vrijeme „Zakon o majci“ ugledati svjetlost dana i da će proći kroz filter institucija Republike Srpske, počevši od Ministarstva porodice, omladine i sporta gdje smo zaista mnogo toga uradili, pa preko Vlade RS do Narodne Skupštine RS. Pravo na taj zakon ostvariće svaka majka pod uslovom da rodi dijete, te da su majka i dijete rezidenti Republike Srpske“, naglasio je Gotovac.

Sakan je izrazio uvjerenje da će „Zakon o majci“ podržati svi poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

„Republika Srpska bi sa ovim zakonom mnogo dobila i sigurno je da bi se zaustavilo iseljavanje sa ovih prostora, a ohrabrilo bi mlade roditelje za stvaranje brojnijeg potomstva“, poručio je Sakan i dodao da će opština i u narednom periodu pružati nesebičnu podršku svim aktivnostima koje vodi Udruženje roditelja sa četvoro i više djece „Matica“.