Prikupljeno 125 doza krvi


KOTOR VAROŠ, 9. JULA – U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu prikupljeno je 125 doza ove tečnosti za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da se za drugu ovogodišnju akciju prijavilo 167 osoba, od kojih 42 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

Ovo pokazuje da su mještani Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na 11 sugrađana koji su prvi put doborovoljno dali krv“, istakao je Brborović.

Akcija 1

On je naglasio da u Kotor Varošu sve više dobrovoljnih davalaca krvi, što je garancija da će uvijek biti dovoljno ove tečnosti.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su građani ovog mjesta pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

Kontinuirana edukacija, informisanje i podizanje svijesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta“, istakao je Vasiljević.

Akcija 4

U Kotor Varošu ima više od 700 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.


Hit Counter provided by technology news