Prijem za karatistu Nemanju Kneževića


KOTOR-VAROŠ, 29. OKTOBRA  – Načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović organizovao je danas prijem za karatistu Nemanju Kneževića, najboljeg sportistu ove opštine i osvajača bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu za juniore u poljskom gradu Ščećinu.
Na nedavnom takmičenju za uzrast od 18 do 21 godine, u organizaciji Svjetske karate federacije, nastupilo je 157 karate federacija iz 57 zemalja i više od 1.400 učesnika.

Vučanović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Knežević osvajanjem bronzane medalje izborio pravo učešća na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Rio de Žaneiru naredne godine.

On je istakao da je Knežević jedan od najboljih ambasadora kotorvaroškog sporta.

Izuzetna mi je čast što mogu da podržim Nemanju u njegovim ambicijama. Opština će snositi dio troškova njegovog puta u Brazil. Ovo je još jedan dokaz da je investicija u mlade, prvenstveno sportiste, investicija u budućnost“, rekao je Vučanović.

Knežević je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Ščećinu, poslije tri startne pobjede, stigao do polufinala, gdje je poražen od predstavnika Velike Britanije.

Nakon što sam savladao takmičara iz Velsa u prvom kolu i dvojicu domaćih boraca na putu do polufinala, u borbi za finale poražen sam od takmičara iz Velike Britanije, koji je porijeklom iz Sarajeva i vrlo dobro je razumio moju taktiku, što je bilo presudno u tom meču“, rekao je Knežević.

Na takmičenju je reprezentaciju Republike Srpske predstavljalo devet takmičara, a Knežević je ostvario najveći uspjeh osvajanjem bronzane medalje.

Knežević je član Karate kluba “Ipon” iz Kotor-Varoša 13 godina i ova medalja predstavlja njegov najveći uspjeh u karijeri. Za njegov napredak i sve što je ostvario u karateu zaslužan je i trener Branko Petrović.