Pješačili 400 kilometara da bi se poklonili Svetom Vasiliju Ostroškom


KOTOR VAROŠ, 30. SEPTEMBRA – Kotorvarošani Dragan Trivunović i Bojan Petrušić su nakon sedam i po dana pješačenja i pređenih 400 kilometara stigli jutros u manastir Ostrog, gdje su se pomolili i poklonili moštima čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog.

Kotorvarošani ističu da su pješačili dnevno oko 50 kilometara sa teškom opremom i da su na putu imali mnogobrojna iskušenja, ali su uz dobiveni blagoslov i vjeru u svoju snagu izdržali sve napore.

Odlučio sam se da treći put krenem na hodočašće. Kao sto sam rekao i prvog puta želja mi je da ovo postane tradicija. Zahvalan sam Bogu na svemu sto mi je dao, najviše na svoja tri anđela, a ovo iskušenje smo Petrušić i ja namijenili za ozdravljenje naših prijatelja Marka Vujovića iz Nevesinja i našeg sugrađanina Blažena Savanovića“, istakao je Trivunović.

Ostrog 1

On je pohvalio svog kolegu Bojana Petrušića, koji je prvi put krenuo na hodočašće, ali je sva iskušenja sa kojima se susreo izdržao junački snagom vjere i uma.

Petrušić kaže da mu je cilj bio da dođe na sveto mjesto i pokloni se moštima čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog, bez obzira na fizičke i umne poteškoće.

Uz pomoć molitvi sve prepreke su nestajale, a tijelo se osnažilo i dobijalo neku posebnu blagodat. Pješačili smo nekad i do 17 sati dnevno, bez obzira na vremenske uslove. Kiša, vjetar i sunce neprestano su se smjenjivali. Problem su nam predstavljali i ruksaci teški oko 20 kilograma, ali i teren, koji je bio vrlo zahtjevan i nepredvidiv“, naglasio je Petrušić.

Ostrog 3

Po njegovim riječima ovo je za njega jedno novo iskustvo, gdje je spoznao samog sebe, učvrstio vjeru u gospoda Boga, otklonio svoje strahove i nesigurnosti, a duhovno i umno osnažio.

Po dolasku na svetinju blagodat koju sam osjetio bila je posebna, ali i isprepletana različitim emocijama. Nadam se da ću uskoro opet poći na neko slično putovanje“, zaključio je Petrušić.

Ostrog 4

Oni su se zahvalili svima koji su im pružali podršku na ovom putu i poželili su njima i njihovim porodicama blagoslov od Gospoda.


Hit Counter provided by technology news