Realizovana akcija „Očistimo naš grad“


KOTOR VAROŠ, 4. OKTOBRA – U organizaciji „Omladinske ekološke inicijative“ Crvenog krsta Kotor Varoš i Neformalne grupe građana „Spasimo Vrbanju“ u Kotor Varošu je realizovana prva ekološka radna akcija pod nazivom „Očistimo naš grad”.

Ciscenje

U najvećem kotorvaroškom naselju „Bregovi“ očišćene su ulice i travnate površine, a prikupljeni otpad su radnici KP „Bobas“ odvezli na deponiju.
Na potezu od kotorskog mosta do kupališta „Bjeline“ očišćeno je korito rijeke Vrbanje. Takođe, uklonjena su stabla, granje i smeće ispod mosta, koji je u vrlo lošem stanju nakon prošlogodišnjih poplava.
U akciji su učestvovali osnovci, srednjoškolci, kotorvaroški sportisti ali i brojni građani, koji su pružili podršku u čišćenju grada.
Cilj ovih akcija je zaštita i korišćenje bogatog prirodnog nasljeđa u skladu sa ekološkim i principima održivog razvoja, razvijanjem ekološke svijesti i kompetencija mladih“, poručili su organizatori.
Svi učesnici su dobili majice kao sjećanju na ovu akciju, koja će biti nastavljena narednog vikenda u drugim naseljima na području opštine, ali i ekološkim radionicama čiji je cilj da se probudi svijest svih građana u očuvanju prirodnih resursa.