Rekonstrukcija klupske zgrade FK Mladost

Rekonstrukcija klupske zgrade FK Mladost


KOTOR VAROŠ, 10. SEPTEMBRA  – Nakon ulaska u viši rang takmičenja fudbalski klub Mladost iz Kotor Varoša je krenuo u rekonstrukciju službenih prostorija. S obzirom na ime i ugled kluba neophodno je renovirati svlačionice i osposobiti gornji sprat, kako bi objekat bio u potpunosti funkcionalan.

Zahvaljujući podršci Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i opštine Kotor Varoš urađena je prva faza rekonstrukcije postojećeg objekta. Na prvom spratu su zatvorene prostorije, koje će biti na usluzi udruženjima i sportskim klubovima, dok je u drugoj fazi neophodno uraditi fasadu i postaviti stolariju.
Trener FK Mladost Branko Ponorac nam je rekao da je paralelno sa plasmanom u viši rang takmičenja započeo projekat sređivanja stadiona. Po njegovim riječima prvo je uklonjeno drveće sa atletske staze, a zatim se pristupilo rekonstrukciji klupske zgrade.
Klupske svlačionice su u potpunosti sanirane, postavljeni su novi tuševi, a na gornjem spratu su pregrađene prostorije koje će moći da koriste i drugi sportski klubovi i brojna udruženja“, istakao je Ponorac.
Resorno ministarstvo je u saradnji sa opštinom Kotor Varoš podržalo ovaj projekat, jer je od velikog značaja za sportiste i sportske klubove koji egzistiraju u ovoj lokalnoj zajednici. Dalibor Vučanović, načelnik opštine Kotor Varoš, smatra da je Gradski stadion nakon sportske dvorane drugi po važnosti sportski objekat u Kotor Varošu.
Lokalna zajednica je uradila značajan dio poslova, postavili smo zaštitne zidove a zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta učestvovaćemo u rekonstrukciji klupske zgrade, kao i kompleksa sportskih terena koji su u neposrednoj blizini“, istakao je Vučanović.
U fudbalskom klubu se nadaju da će do početka drugog dijela prvenstva na raspolaganju imati jedan novi objekat, koji će zadovoljavati sve kriterijume takmičenja u Fudbalskom savezu Republike Srpske.