Sadnice platana ukrasile šetalište na rijeci Vrbanji

Sadnice platana ukrasile šetalište na rijeci Vrbanji


KOTOR VAROŠ, 11. NOVEMBRA – Radnici Opštinske uprave Kotor Varoš predvođeni načelnikom Zdenkom Sakanom danas su posadili 17 sadnica platana duž šetališta od mosta u naselju Kotor do kupališta Brana.

Osim dekorativnog efekta, razlog odabira baš ove vrste drveta ogleda se u dugovječnosti i otpornosti platana, prije svega na prašinu, dim i druga aerozagađenja, zbog čega predstavlja jednu od najboljih vrsta koja se koristi u parkovima i duž šetališta.

Sadnice platana 2

Načelnik Sakan je podsjetio da ova prekrasna aleja platana, koja će biti ponos budućim generacijama, predstavlja nastavak projekta uređenja gradskog šetališta.

Nakon što smo asfaltirali ovu dionicu danas smo posadili nove sadnice koje će, osim uljepšavanja ovog dijela šetališta, takođe biti jako važne za zaštitu prirode“, rekao je Sakan.

Sadnice platana 1

Vrijednost ovog projekta je 3.370 KM, od čega je opština izdvojila 90 odsto sredstava, a preostali dio Fondacija „Mozaik“.

Radnici Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju su danas posadili 41 sadnicu lovora višnje na dvije lokacije, u naselju Bregovi i u centru grada.

Drvored

Iz Opštinske uprave je upućen apel sugrađanima da čuvaju priurodu i sve ono što grad čini još ljepšim.

Sadnice lovora višnje