Svečanom akademijom obilježen Dan opštine


KOTOR VAROŠ, 25. APRILA -Svečanom akademijom u kino-sali obilježen je 24. april – Dan opštine Kotor Varoš, u prisustvu ministra finansija RS Zorana Tegeltije i gostiju iz bratskih opština Kranja i Paraćina.
Ministar finasija RS Zoran Tegeltija je rekao da je Kotor Varoš prepoznatljiv po činjenici da ima veliki broj zaposlenih radnika u obućarskoj i mašinskoj industriji.

DSCN3316
Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština koja je napravila veliki iskorak po pitanju izgradnje neophodne infrastrukture i prilagođavanja poslovnog ambijenta za privlačenje investicija, razvoj preduzetništva i zapošljavanje“, naglasio je Tegeltija.
Dalibor Vučanović, načelnik opštine Kotor Varoš, pozdravljajući prisutne ukazao je na ostvarene rezultate u protekloj godini.
Protekla godina ostaće upamćena po majskim poplavama, koje su u značajnoj mjeri usporile privredni razvoj naše lokalne zajednice. Iako suočeni sa brojnim problemima uspjeli smo realizovati određeni broj projekata, a jedan od najznačajnijih je izgradnja reciklažnog dvorišta“, istakao je Vučanović.

DSCN3314
On je dodao da je na području opštine Kotor Varoš počela sanacija i rekonstrukcija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, što je uz otvaranje novih radnih mjesta prioritet u ovoj kalendarskoj godini.
U zabavnom dijelu programa Svečane akademije nastupio je Djevojački ansambl “Žubor”.