Свечаном академијом обиљежен Дан општине


КОТОР ВАРОШ, 25. АПРИЛА -Свечаном академијом у кино-сали обиљежен је 24. април – Дан општине Котор Варош, у присуству министра финансија РС Зорана Тегелтије и гостију из братских општина Крања и Параћина.
Министар финасија РС Зоран Тегелтија је рекао да је Котор Варош препознатљив по чињеници да има велики број запослених радника у обућарској и машинској индустрији.

DSCN3316
Котор Варош је једна од ријетких општина која је направила велики искорак по питању изградње неопходне инфраструктуре и прилагођавања пословног амбијента за привлачење инвестиција, развој предузетништва и запошљавање“, нагласио је Тегелтија.
Далибор Вучановић, начелник општине Котор Варош, поздрављајући присутне указао је на остварене резултате у протеклој години.
Протекла година остаће упамћена по мајским поплавама, које су у значајној мјери успориле привредни развој наше локалне заједнице. Иако суочени са бројним проблемима успјели смо реализовати одређени број пројеката, а један од најзначајнијих је изградња рециклажног дворишта“, истакао је Вучановић.

DSCN3314
Он је додао да је на подручју општине Котор Варош почела санација и реконструкција градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже, што је уз отварање нових радних мјеста приоритет у овој календарској години.
У забавном дијелу програма Свечане академије наступио је Дјевојачки ансамбл “Жубор”.