Služen pomen srpskim borcima iz Grabovice


KOTOR VAROŠ, 19. JULA – U kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Grabovica danas je služen pomen za 31 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovog mjesta.

Bogosluženje i parastos je služio paroh šipraško-grabovački Božidar Kurtinović.

Načelnik Sakan

Na Spomen-ploču poginulim borcim Grabovice vijence su položili načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan i predstavnici opštinske Boračke organizacije.

Ne smijemo zaboravljati nemile događaje iz prošlosti. Naša je obaveza da se molitveno okupljamo na mjestu njihovog stradanja najmanje jednom godišnje“, istakao je Sakan.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović je rekao da je obaveza svih, a naročito mlađe populacije, da njeguju kulturu sjećanja na borce Vojske Republike Srpske /VRS/, koji su dali život za vjeru i slobodu svog naroda.

Oni su dali život za Republiku Srpsku i naša dužnost je da ih se sa ponosom sjećamo i da brinemo o njihovim potomcima, kao i o ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima VRS“, poručio je Savanović.

Miladin Savanović

On je naglasio da su srpski borci to zaslužili, jer da nije bilo njih pitanje je da li bi Srbi živjeli na ovim prostorima.