Trijumf Makedonaca i Maslovarčana na kotorvaroškoj Kotlićijadi


KOTOR VAROŠ, 22. MAJA – Na kupalištu Bjeline u Kotor Varošu juče je održana tradicionalna kotlićijada na kojoj je učestvovalo 89 ekipa iz Republike Srpske, Srbije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa “Vevčani” iz Makedonije, druga je bila ekipa grupa “Hilandar” iz Banjaluke, a trećeplasirani su bili članovi ekipe “Krki” iz Kotor Varoša.

Prvo mjesto Vevčani

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Mjesna zajednica “Maslovare”, drugo mjesto pripalo je ekipi Udruženja građana “Petar Kočić” iz Sombora, a treće ekipi Udruženje građana “Burča”.

Član pobjedničke ekipe Boris Stojanović rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso uz nekoliko tajnih sastojaka.

Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto“, istakao je Stojanović.

Prvo mjesto Maslovare

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika manifestacije koja je održana u na gradskom kupalištu “Bjeline”.

Ovo je 14. kotlićijada koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od deset ekipa“, rekao je Sakan.

Drugo mjesto Sombor

Pehare, diplome i robne nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović, te predsjednici lovačkih udruženja sa područja opštine i sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš”.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević je uručio posebnu nagradu ekipi “Stolarija Dević”, kojoj je ovo bilo deseto jubilarno učešće na kotlićijadi.

Kotlićijada 2

Kotorvarošku kotlićijadu organizovala je opština u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor Varoša, Lovačkim udruženjima “Trofej”, “Uzlomac”, “Borčići”, “Jelovka” i sportsko-ribolovnim društvom “Kotor Varoš”.