Unaprijediti prekograničnu saradnju


KOTOR VAROŠ, 7. FEBRUARA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan boravio je danas u radnoj posjeti opštini Rugvica u Zagrebačkoj županiji i tom prilikom razgovarao sa načelnikom i saborskim poslanikom Matom Čičkom o mogućnostima prekogranične saradnje i realizaciji određenih projekata.

DSCN7681

Sastanku su prisustvovali i hrvatski odbornici u Skupštini opštine Kotor Varoš Ivica Marčinković i Nedeljko Perić i koordinator između opštine i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS i stručni saradnik za rad sa povratnicima Dragan Juričević.

Rugvica je jedna od najuspješnijih i najperspektivnijih opština u Hrvatskoj, koja iz godine u godinu bilježi sve impresivnije rezultate i sve veće investicije. Od ukupno 8.200 stanovnika njih 1.200 je sa područja kotorvaroške opštine. Budžet opštine je blizu 24 miliona KM, prvenstveno zahvaljujući prihodima od investicija u privrednoj zoni.

Upravo zbog činjenice da u ovoj opštini živi veliki broj Kotorvarošana željeli smo kroz razgovor sagledati moguće vidove saradnje i načine realizacije određenih projekata na obostrano zadovoljstvo i uz pomoć IPA fondova“, istakao je Sakan.

DSCN7680

Načelnik Rugvice Mato Čičak je upoznao Sakana sa projektima koji se realizuju i koje je prepoznala Evropska unija.

U privrednoj zoni Ikea radi se trgovački centar vrijedan 88 miliona evra, koji će otvoriti 400 novih radnih mjesta. Osim toga obezbijedili smo 30 miliona evra za izgradnju sistema odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, kao i za 51 kilometar kanalizacije kojom će biti pokriveno 2100 domaćinstava“, naglasio je Čičak i dodao da stoji na raspolaganju kada je u pitanju stvaranje što boljih uslova za ostanak Hrvata na području opštine Kotor Varoš.

Načelnici Sakan i Čičak su razgovarali i o mogućnostima saradnje na kulturnom i sportskom planu, a dogovoreno je da se u što skorije vrijeme organizuje novi sastanak u Kotor Varošu, gdje bi se konkretizovali prijedlozi prekogranične saradnje.


Hit Counter provided by technology news