Fudbalski veterani domaćini prestižnog turnira


KOTOR VAROŠ, 12. SEPTEMBRA – Kotor Varoš će u subotu 23. septembra biti domaćin prestižnog turnira fudbalskih veterana na kojem će učestvovati ekipe iz Srbije i Republike Srpske.

Na šestom međunarodnom turniru prijateljstva učestvovaće veterani iz Apatina, Sokobanje, Bačke iz Đurđeva, Sloge iz Saničana i Kotor Varoša, kao i prijatelji i radne kolege Aleksandra Saše Petrovića, najmlađeg majora Vojske Republike Srpske, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću prije pet godine.

Sve je spremno za dolazak ekipa i njihov boravak u Kotor Varošu. Ugostićemo više od 100 gostiju iz regiona i brojne fudbalske radnike koji su pružili nesebičnu podršku našem dosadašnjem radu“, istakao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović.

Golman fudbalskih veterana iz Đurđeva Radenko Šarović u prvi plan ističe druženje i razmjenu iskustava.

Dolazimo drugi put u Kotor Varoš, vjerujem da ćemo opravdati očekivanja i u vrlo jakoj konkurenciji ostvariti dobar plasman. Prije svega želja nam je da učvrstimo prijateljske odnose sa našom braćom iz Kotor Varoša, ali da upoznamo i razmijenimo iskustva sa ostalim učesnicima turnira“, poručio je Šarović.

Plakat turnira

Na ovogodišnjem turniru će šesti put nastupiti i fudbalski veterani iz udruženja „Plavi talas“ iz Apatina, koji su se udomaćili u gradu na obalama Vrbanje.

Boravak u Kotor Varošu i druženje sa našim prijateljima su više od sporta. Pored turnira redovni smo gosti na krsnoj slavi kotorvaroških veterana i na čuvenoj kotlićijadi. Znamo da će gostoprimstvo biti na vrhunskom nivou, a na turniru neka pobijedi najbolji“, istakao je predsjednik Udruženja „Plavi talas“ iz Apatina Slavko Jerković.

Šest ekipa biće raspoređeno u dvije grupe, a nakon toga dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće polufinale, poslije čega će uslijediti borba za prvo, odnosno treće mjesto.

Međunarodni turnir prijateljstva u Kotor Varošu organizuje Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku lokalnih i republičkih institucija i ljudi dobre volje.

Kao uspomenu na ovaj događaj kompanija Bor petrol je obezbijedila majice za sve učesnike turnira, koji će otvoriti načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Sve utakmice biće odigrane u sportskoj dvorani u sa početkom u 13.00 časova, a prije početka prvog meča biće odata počast Dušku Laloviću, istaknutom sportskom radniku i čovjeku, koji je bio neizostavni dio svih druženja fudbalskih veterana.

Banjalučka pivara, kompanija Tikveš i Vitinka su se pobrinuli za osvježenje za sve učesnike i posjetioce, a uz tradicionalnu konzumaciju domaćih kobasica biće upriličena i promocija specijaliteta sa roštilja od strane restorana Mlin i Stari recept iz Banjaluke.