Fudbalski veterani uveličali stogodišnjicu đalinskog fudbala

Fudbalski veterani uveličali stogodišnjicu đalinskog fudbala


KOTOR VAROŠ, 1. AVGUSTA – Delegacija fudbalskih veterana Kotor Varoša je proteklog vikenda boravila u opštini Novi Knaževac u mjestu Đala, gdje su prisustvovali obilježavanju stogodišnjice đalinskog fudbala.

Na poziv prijatelja iz Fudbalskog kluba „Graničar“ iz Đale, mjesta koje se nalazi u Sjevernobanatskom okrugu, Kotorvarošani su uveličali ovaj vrijedan jubilej i tako učvrstili prijateljske veze sa braćom iz Srbije.

Predsjednik FK „Graničar“ Jožef Šajgo se zahvalio Kotorvarošanima na dolasku, jer su svojim dosadašnjim aktivnostima i nastupima pokazali da na dostojan način reprezentuju svoju lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku.

Boraveći na čuvenoj kotorvaroškoj kotlićijadi uspostavili smo kontakt sa fudbalskim veteranima i tada smo dogovorili njihov dolazak u naše malo mjesto. Sada sa ponosom mogu reći da smo stekli istinske prijatelje, jer su nas obradovali svojim dolaskom i prigodnim poklonima, koje su nam uručili povodom našeg jubileja“, rekao je Šajgo.

Petrović i Šajgo

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani, Slobodan Petrović je upoznao domaćine sa aktivnostima članova Udruženja i pozvao veterane „Graničara“ na tradicionalni Međunarodni fudbalski turnir prijateljstva u septembru.

Mi se uveliko spremamo za naš turnir, koji je postao prepoznatljiv u regionu. Ove godine će učestvovati osam ekipa iz republika bivše Jugoslavije, a zahvalni smo na pozivu našim prijateljima iz Đale, koji su na dostojanstev način obilježili izuzetno vrijedan jubilej“, istakao je Petrović.

Proslavi stogodišnjice đalinskog fudbala prisustvovali su i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i predsjednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić, kojima su uručeni prigodni pokloni Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš.

Domaćin Kotorvarošanima u Vojvodini je bio Stevan Marjanov, koji je zaslužan što su fudbalski veterani razgovarali sa vodećim ljudima subotičkog Spartaka o mogućnostima saradnje u narednom periodu.

Pokloni za Kotorvarošane

Povodom stogodišnjice đalinskog fudbala novinar u penziji Aleksandar Cvejić je objavio knjigu „Vek đalinskog fudbala – 1922/2022“, koja predstavlja omaž svim fudbalerima koji su tokom postojanja kluba barem jednom nosili dres najdraže ekipe.

Prema njegovom mišljenju u vijeku tamošnjeg fudbala najznačajnije je gostovanje reprezentacije Jugoslovenske narodne armije 1989. godine, povodom Dana graničara, koji je praznovan 15. avgusta.

Tada je Đala ugostila reperezentaciju predvođenu Miljanom Miljanićem i Ilijom Petkovićem, a na đalinskom terenu je nastupilo 14 reprezentativaca raznih jugoslovenskih selekcija.

Knjiga


Hit Counter provided by technology news