Верификациони тим посјетио општину Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 7. МАРТА – Општина Котор Варош је у процесу имплементације програма БФЦ сертификације, који представља јединствен програм за побољшање квалитета услуга и информација, као и услова пословања које јединице локалне самоуправе пружају пословној заједници и потенцијалним новим инвеститорима.

DSCN5878

Верификациона комисија у саставу: Драган Вујић, водећи верификатор, те чланови верификационог тима Синиша Обрадовић и Дејан Јекић, посјетили су данас општинску управу и у разговору са начелником општине Зденком Саканом и његовим сарадницима увјерили се у испуњеност веома захтјевних 12 критеријума и више од 80 подкритеријума за унапређење услуга.

Извјештај са препорукама које нису стављене у евалуациони извјештај сачиниће Верификациона комисија и он ће бити предат Привредној комори Републике Српске, а након тога ће се знати да ли је општина Котор Варош задовољила критеријуме и програм БФЦ сертификације општина са повољним пословним окружењем.

DSCN5876

Критеријуми стандарда захтијевају да локална администрација има јединствене и лако доступне процедуре за издавање докумената, статистичке податке, односно економске показатеље прилика за пословање и улагање, трошкове пословања, понуду и структуру радне снаге, да прати и анализира своју кредитну способност, да има транспарентне пореске политике и све то редовно ажурирано и објављено на интернет страницама и путем других облика представљања уз промотивне активности локалних потенцијала.

Реализација ових захтјева локалну управу диже на одређени виши ниво пословања и пружања услуга тако да пословна заједница препознаје да ће услуге и информације које спадају у надлежност локалних самоуправа добити на начин који олакшава пословање и активности.