Именовани вршиоци дужности начелника Одјељења


КОТОР ВАРОШ, 31. ЈАНУАРА – Скупштина општине Котор Варош данас је именовала вршиоце дужности начелника општинских одјељења.

DSCN5762
Драгана Петрушић /ПДП/ остала је вршилац дужности начелника Одјељења за финансије, а Славен Момић /СДС/ вршилац дужности начелника Одјељења за општу управу. Слободан Гелић /СДС/ водиће Одјељење за стамбено-комуналне послове, док ће Борис Марковић /ПДП/ бити вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење. Мјесто вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду припало је Предрагу Тешићу /СП/, а Немања Панић /ДНС/ биће вршилац дужности начелника Одјељења за друштвене дјелатности. Одборници су данас једногласно донијели одлуку да из овогодишњег буџета за стипендирање 130 студената буде издвојено 80.000 КМ. У складу са овом одлуком биће формиране три посебне ранг-листе за студенте јавних високошколских установа друге или виших година студија, студенте друге или виших година студија приватних високошколских установа и студенте прве године првог циклуса студија.

DSCN5760

Скупштина општине Котор Варош донијела је одлуку о основици за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште у износу од 720 КМ и о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде у висини од 0,004 КМ. За рад политички партија у текућој години из општинског буџета биће издвојено 35.000 КМ. На сједници су усвојени Програм санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева на подручју општине Котор Варош за 2017. годину, те Правилник о располагању непокретностима с циљем реализације пројеката од економског значаја за локални развој. Усвојен је и закључак да Скупштина општине одржи тематску сједницу о стању у Комуналном предузећу “Бобас” због лоше финансијске ситуације у овом предузећу.