Которварошани показали хуманост


КОТОР ВАРОШ, 3. МАРТА – У првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљено 147 доза драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

DSCN5868

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је укупан број давалаца био знатно већи /197/, али због ниског или високог притиска 50 људи није било у могућности да дарује драгоцјену течност.

Поносни смо на данашњи број прикупљених доза, а поготово због 15 суграђана који су први пут дали драгоцјену течност“, истакао је Брборовић и додао да ће за ученике Средњошколског центра /СШЦ/ “Никола Тесла” бити организована посебна акција у априлу ове године.

Према његовим ријечима, добровољно давалаштво у Котор Варошу је у експанзији, што даје гаранције грађанима да ће увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група.

Махмут Бахтијаревић је 90 пута даровао драгоцјену течност и по томе је својеврсни рекордер.

Шта можемо учинити хуманије, него спасити нечији живот, а крв је лијек који живот значи. Док сам здрав и док будем у стању увијек ћу се одазвати на овакве акције“, поручио је Бахтијаревић.

Раденко Смиљић, радник Комуналног предузећа /КП/ “Бобас” дао је крв 15 пута и каже да је то посебан осјећај, јер на тај начин некоме спасава живот.

Мислим да би сваки наш грађанин требало да да крв и има тај осећај да може неком у једном одређеном тренутку, када је изузетно тешко, спасити живот“, нагласио је Смиљић.

У Котор Варошу евидентирано је преко 500 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку привредника и општине.