Которварошки фудбалски ветерани домаћини међународног турнира


КОТОР ВАРОШ, 11. СЕПТЕМБРА – Котор Варош ће у суботу 28. септембра бити домаћин престижног турнира фудбалских ветерана на којем ће учествовати екипе из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

На седмом међународном турниру пријатељства учествоваће ветерани из Апатина, Сокобање, Херцег Новог, Слоге из Саничана, Котор Вароша, као и доктори и здравствени радници са Универзитетско клиничког центра Републике Српске, познатији као Бризбејнски лавови.

Све је спремно за долазак екипа и њихов боравак у Котор Варошу. Угостићемо више од 100 фудбалских ветерана, спортских радника и истинских пријатеља, који су пружили несебичну подршку у досадашњем раду нашег Удружења“, истакао је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић.

Plakat

Капитен екипе из Херцег Новог Боро Лучић у први план истиче задовољство доласком у братску општину, а очекивања су да њихов први долазак обиљеже дружење и размјена искустава.

Вјерујем да ћемо оправдати очекивања и у врло јакој конкуренцији остварити добар пласман. Прије свега жеља нам је да учврстимо пријатељске односе са нашом браћом из Котор Вароша, али да упознамо и размијенимо искуства са осталим учесницима турнира“, поручио је Лучић.

На овогодишњем турниру ће седми пут наступити и фудбалски ветерани из удружења „Плави талас“ из Апатина, који су се удомаћили у граду на обалама Врбање.

Боравак у Котор Варошу и дружење са нашим пријатељима су више од спорта. Поред турнира редовни смо гости на крсној слави которварошких ветерана и на чувеној котлићијади. Знамо да ће гостопримство бити на врхунском нивоу, а на турниру нека побиједи најбољи“, истакао је предсједник Удружења „Плави талас“ из Апатина Славко Јерковић.

Шест екипа биће распоређено у двије групе, а након тога двије првопласиране екипе из сваке групе играће полуфинале, послије чега ће услиједити борба за прво, односно треће мјесто.

Међународни турнир пријатељства у Котор Варошу организује Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку општине Котор Варош, локалних привредника и бројних људи добре воље.