Кључеви станова за три породице ратних војних инвалида


КОТОР ВАРОШ, 15. МАРТА – Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уручили су данас кључеве станова за три породице ратних војних инвалида у Котор Варошу.

DSCN5939

Стамбена зграда са 5 станова изграђена је заједничким учешћем Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Репубике Српске и општине Котор Варош за потребе смјештаја породица погинулих бораца и ратних војних инвалида са статусом од прве до четврте категорије.

Министар Савановић је истакао да је програм збрињавања ових категорија становништва врло хуман и успјешан, јер је кроз њега збринуто 8.220 корисника.

Данас истовремено и тужан и срећан. Тужан сам јер корисници ових станова носе рану и тешкоћу из посљедњег рата, а срећан што су данас ријешили стамбено питање за своје породице“, рекао је Савановић и додао да ће у наредном периоду ресорно министарство радити на збрињавању преосталих корисника који се нису пријавили 2007. године за рјешавање стамбеног питања.

Начелник Сакан је нагласио да је у изградњу вишепородичног стамбеног објекта уложено 186.000 КМ, од тога је општина сносила трошкове земљишта, инфраструктуре и грађевинске дозволе у износу од 37.000 КМ.

Ово један од начина којим општина Котор Варош у сарадњи са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Српске покушава да покаже свој однос поштовања и вјечне захвалности овим породицама“, поручио је Сакан.

Станове су добили лица која су се налазила на Коначној ранг-листи стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида утврђеној 2010. године, а то су: Стјепан Трифковић, Нико Марић и Миодраг Шемић, ратни војни инвалиди четврте категорије.

DSCN5945

Један од добитника стана Миодраг Шемић рекао је да му много значи што је ријешио стамбено питање.

Чекао сам овај дан и захвалан сам и Министарству и општини Котор Варош што су ми обезбиједили кров над главом. Надам се да ћу што прије бити у могућности да се уселим“, рекао је Шемић.

Радови на изградњи вишепородичног стамбеног објекта су почели 2014. године, а извођач радова било је предузеће „Гратод“ Бања Лука.